Λεωφ. Ηρακλείου 396 Ηράκλειο, Αττικής T.K 141 22 | info@safest.gr | ✆ +30 210 223 7501

Πυρκαγιές: Οι ασφαλιστικές δίνουν τις πρώτες αποζημιώσεις

Μία εβδομάδα μετά τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Δυτική και Ανατολική Αττική οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν να επιδείξουν απόλυτη ετοιμότητα καθώς έχουν ήδη δοθεί οι πρώτες αποζημιώσεις ή προκαταβολές αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και οι έλεγχοι.

Εκτός από την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία από την προηγούμενη Παρασκευή -όπως έγραψε το nextdeal.gr (δείτε εδώ)- έχει δώσει ήδη τα πρώτα 1,4 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση σε ασφαλισμένους της, τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν καταβάλει αποζημιώσεις ή προκαταβολές ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της ζημιάς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την Interamerican, που από την προηγούμενη εβδομάδα έχει δώσει αποζημιώσεις για κατεστραμμένα αυτοκίνητα και σπίτια, τη Μινέττα Ασφαλιστική που προγραμματίζει σήμερα να δώσει προκαταβολές, τη Generali που επίσης έχει καταβάλει προκαταβολές σε ορισμένες περιπτώσεις ζημιών, την Allianz, την AXA που ξεκινά σήμερα τις προκαταβολές και άλλες. Επίσης, υπάρχουν και εταιρίες οι οποίες έχουν ολοκληρώσει την σχετική προεργασία σε ζημιές που τους έχουν αναγγελθεί (μερική ζημιά σε κατοικίες) και άμεσα θα διακανονισθεί η ζημιά.

Θα πρέπει να εξηγηθεί ότι στις περιπτώσεις ολικής καταστροφής, η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποζημίωσης είναι πιο απλή αφού καταβάλλεται το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο. Στη μερική ζημιά όμως, θα πρέπει να υπάρξει λεπτομερής υπολογισμός της και συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικής και ασφαλισμένου.

Αναφερόμενοι ασφαλιστικοί παράγοντες στην ταχύτητα που επιδεικνύουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στην διεκπεραίωση ζημιών για τις περιοχές Δυτικής και Ανατολικής Αττικής σημειώνουν ότι όλα θα πρέπει να γίνονται με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Προσθέτουν επίσης, ότι δεδομένης αυτής της «γραφειοκρατίας», το γεγονός ότι ήδη καταβάλλεται το σύνολο των αποζημιώσεων είτε και προκαταβολές είναι ένδειξη του βαθμού ετοιμότητας του κλάδου. Μια ετοιμότητα που θα πρέπει να επιδεικνύει σε κάθε περίπτωση, μικρή ή μεγάλη, τονίζουν οι ίδιοι παράγοντες.

 

Πηγή:  www.nextdeal.gr

 

Scroll to top