Λεωφ. Ηρακλείου 396 Ηράκλειο, Αττικής T.K 141 22 | info@safest.gr | ✆ +30 210 223 7501

Οι ασφαλιστικές εταιρίες καταστρέφουν τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας αντί να επισκευάζουν τις ζημιές μετά από τροχαίο.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός στα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας κάνει ασύμφορη την επισκευή τους μετά από τροχαία ατυχήματα που προκαλούν σοβαρές ζημιές.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως συστήματα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, πολλούς αερόσακους, αυτόματα συστήματα πέδησης κτλ.

Ωστόσο η προηγμένη τεχνολογία σε περίπτωση ατυχήματος κοστίζει ακριβά, τόσο ακριβά που οι ασφαλιστικές εταιρίες προτιμούν να βγάλουν τα αυτοκίνητα ολική καταστροφή παρά να τα επισκευάσουν, μιας και η αποζημίωση για ολική καταστροφή είναι μικρότερη από το κόστος επισκευής.

Παραδείγματος χάρη, σε μια μετωπική σύγκρουση, θα ενεργοποιηθούν αρκετοί αερόσακοι, η επισκευή των οποίων κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ, φτάνοντας έως και τις 4.000, μιας και εκτός από τους αερόσακους θα πρέπει να αντικατασταθούν μέρη του ταμπλό αλλά και οι αισθητήρες των αερόσακων.

Επίσης στο μπροστά μέρος των σύγχρονων αυτοκινήτων συναντάμε ραντάρ και αισθητήρες των συστημάτων αυτόματης πέδησης και του ενεργού cruise control. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως μια μετωπική σύγκρουση, εκτός από την επιδιόρθωση των προφυλακτήρων, των φωτιστικών σωμάτων αλλά και των μηχανικών μερών, θα πρέπει να αντικατασταθούν και όλα τα παραπάνω, κάτι που εκτινάσσει κατά πολύ το κόστος επισκευής

Πηγή [autoblog.gr], www.asfalisinet.gr

Scroll to top