Λεωφ. Ηρακλείου 396 Ηράκλειο, Αττικής T.K 141 22 | info@safest.gr | ✆ +30 210 223 7501

Ατυχήματα «τρίτων» κατά την διάρκεια λειτουργίας ενός σχολείου; Ενημερωθείτε από τον ασφαλιστή σας!

Άρχισε η νέα σχολική χρονιά και όλα τα εκπαιδευτήρια θα υποδέχονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις τους μαθητές, γονείς και επισκέπτες! Τι γίνεται όμως με την ευθύνη του ιδιοκτήτη/εκπροσώπου ενός εκπαιδευτηρίου εάν συμβεί ένα ατύχημα σε μαθητές και επισκέπτες;

 

Η ασφάλιση «Αστικής Ευθύνης από την λειτουργία Εκπαιδευτηρίων» περιλαμβάνει την ευθύνη του ιδιοκτήτη/εκπροσώπου του εκπαιδευτηρίου για σωματικές βλάβες, υλικές ζημιές και ομαδικά ατυχήματα που μπορεί να συμβούν σε «Τρίτους» στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου κατά την λειτουργία του και έως ενός συγκεκριμένου ασφαλιστικού ποσού ενώ η κάλυψη επεκτείνεται και για την ευθύνη των εργαζομένων του εκπαιδευτηρίου έναντι των τρίτων  ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία. Επιπλέον των παραπάνω βασικών παροχών και με την προσθήκη ενός ελάχιστου επασφαλίστρου, δίδεται κάλυψη και κατά την μεταφορά των μαθητών, την διάρκεια εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων δηλαδή επισκέψεις σε μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός- εκτός σχολείου, εκδρομές κ.α, κατά την διάρκεια εκδήλωσης πυρκαγιάς, λειτουργίας των ανελκυστήρων, των επιγραφών, μιας τροφικής δηλητηρίασης, της χρήσης πισίνας και αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Ενδεικτικά «Τρίτοι» θεωρούνται οι μαθητές, οι γονείς, οι συγγενείς, οι κηδεμόνες, οι επισκέπτες και η παροχή μπορεί να δοθεί σε εκπαιδευτήρια ιδιωτικά και δημόσια ανάλογα την πολιτική της εκάστου εταιρείας όπως βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, φροντιστήρια, σχολές ενηλίκων, ΙΕΚ, ΚΕΕ κ.α.  Οι προϋποθέσεις παροχής της ασφάλισης είναι ο ασφαλισμένος και οι υπάλληλοι του να διαθέτουν την απαιτούμενη από τον νόμο άδεια λειτουργίας και τα τυπικά επαγγελματικά προσόντα, να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφαλείας κ.α.

Όλες οι εταιρείες διαθέτουν τυποποιημένα προγράμματα ασφάλισης «Αστικής Ευθύνης από την λειτουργία Εκπαιδευτηρίων» και με ιδιαίτερα προσιτά ασφάλιστρα. Το κόστος της παροχής διαμορφώνεται ανάλογα το ύψος του ασφαλιστικού ποσού πχ 25.000, 50.000, 60.000, 75.000, 100.000, 150.000 κ.α., το πλήθος των μαθητών, τις παροχές κ.α ενώ συνήθως συναντάται μια ελάχιστη συμμετοχή του ασφαλισμένου π.χ. 100, 150 ευρώ  ανά απαίτηση τρίτου και ανάλογα την εταιρεία. Ενδεικτικά το κόστος ασφάλισης αστικής ευθύνης από την λειτουργία εκπαιδευτηρίου δύναται να ξεκινάει από 0,50 λεπτά ανά τρίτο πρόσωπο ανάλογα το σχέδιο κάλυψης και την εταιρεία!

Δείτε εδώ τον όρο «Αστική Ευθύνη από την λειτουργία εκπαιδευτηρίων» μέσα από τους γενικούς όρους των προγραμμάτων ασφάλισης των εταιρειών ενδεικτικά ERGO, Prime, Generali και Μινέττα παρόμοιους και άλλων εταιρειών:

ERGO:

ERGO

PRIME:

PRIME

GENERALI:

GENERALI

MINETTA:

MINETTA

Ενημερωθείτε σήμερα από τον διαμεσολαβητή σας  για τα οφέλη ασφάλισης της Αστικής Ευθύνης από την λειτουργία Εκπαιδευτηρίων.

Πηγή:  www.nextdeal.gr

 

Scroll to top