Λεωφ. Ηρακλείου 396 Ηράκλειο, Αττικής T.K 141 22 | info@safest.gr | ✆ +30 210 223 7501

Η Allianz (AGCS) καταγράφει κινδύνους από τη χρήση των drones!

Από την παράδοση πίτσας μέχρι τις πρώτες βοήθειες, τα drones αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Στην έκθεσή της, “Η ανάπτυξη των drones: Διαχειρίζοντας τους μοναδικούς κινδύνους που προκύπτουν από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη” (“Rise of the drones: Managing the Unique Risks Associated with Unmanned Aircraft Systems”), η Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) καταγράφει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση των drones.

Η εμπορική εφαρμογή των drones αυξάνεται τόσο γρήγορα όσο η τεχνολογία της. Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν συνεχώς τρόπους ώστε να αξιοποιήουν τις δυνατότητες των drones.

Στη βιομηχανία τροφίμων, πιλοτικά προγράμματα πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Pizza Domino στη Γερμανία επιχείρησε να παραδώσει πίτσες με τη χρήση drone. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αλυσίδα καταστημάτωνν 7-Eleven μόλις πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική της παράδοση, η οποία περιελάμβανε έναν καφέ και ένα σάντουιτς.

Η μεταφορική εταιρεία DHL δοκίμασε τα drones για την παράδοση προμηθειών έκτακτης ανάγκης και φαρμάκων από την ηπειρωτική χώρα προς τα νησιά East Frisian.

Όσο αφορά τον ανθρωπιστικό τομέα, μελετάται η χρήση των drones για την παράδοση αίματος και εμβολίων σε απομακρυσμένες περιοχές της Αφρικής. Στη Βραζιλία μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των γεωργικών περιοχών, προκειμένου να αποτραπούν τα φαινόμενα σκλαβιάς.

Πώς συνδέονται τα drones με την Allianz;

Η Allianz χρησιμοποιεί drones για την γρήγορη και πιο αποτελεσματική αξιολόγηση των κινδύνων και των ζημιών. Σε περίπτωση πλημμύρας, για παράδειγμα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να δώσουν στον ασφαλιστή μια καλή εικόνα της κατάστασης, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιδράσει άμεσα και να βοηθήσει τους πελάτες του.

Παρ’ όλα αυτά, οι νέες τεχνολογίες πάντα κρύβουν νέους κινδύνους. Ο James Van Meter, ειδικός για ταdrones στην AGCS επιβεβαιώνει ότι μπορούν να υπάρξουν αρκετά περιστατικά όπου τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενδεχομένως δημιουργήσουν πρόβλημα, όπως για παράδειγμα η πιθανότητα σύγκρουσης ή άλλων περιπτώσεων απώλειας, περιστατικά τα οποία θα αυξάνονται καθώς οι αριθμοί πολλαπλασιάζονται. Επίσης, όσο αυξάνονται τα drones, δεν αυξάνεται μόνο ο αριθμός των συγκρούσεων και των συντριβών, αλλά και ο κίνδυνος των κυβερνοεπιθέσεων και της τρομοκρατίας.

Η ασφάλιση μπορεί να προστατεύσει τόσο χειριστή όσο και το ευρύ κοινό από τον κίνδυνο της σύγκρουσης στον αέρα, καθώς και από ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε πρόσωπα, περιουσία ή άλλα αεροσκάφη.

Η Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) παρέχει ασφάλιση drones σε εμπορικούς φορείς, κατασκευαστές, διανομείς και επισκευαστές, σχολές εκπαίδευσης, εγκαταστάσεις κατάρτισης αλλά και χρηστες των υπηρεσιών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η εκπαίδευση για θέματα ασφάλειας είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας των drones. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η AGCS συνεργάζεται με δύο από τα κορυφαία πανεπιστήμια αεροπορίας των ΗΠΑ – το Embry-Riddle Aeronautical University και το University of North Dakota. Επιπλέον, η AGCS είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ασφαλίσεων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, ο οποίος έχει στόχο τη δημιουργία και τη διατήρηση συνθηκών ασφαλείας και τη διαχείριση κινδύνων.

ΠΗΓΗ: Nextdeal

Scroll to top