Λεωφ. Ηρακλείου 396 Ηράκλειο, Αττικής T.K 141 22 | info@safest.gr | ✆ +30 210 223 7501

Νέες μέθοδοι απόδοσης ασφαλίστρων

Οι τρόποι είσπραξης ασφαλίστρων και οι χρόνοι απόδοσης των χρημάτων στην ασφαλιστική εταιρεία αποτέλεσε ένα σοβαρό θέμα για το οποίο διαμεσολαβητές αντιμετώπισαν εκτενή προβλήματα.

Ακόμα και οι πελάτες που είχαν συνηθίσει την χρονική και οικονομική «πίστωση» από τους διαμεσολαβητές, δυσκολευτήκαν να αποδεχθούν τις νέες διαδικασίες.

Οι διαμεσολαβητές κλήθηκαν να εφαρμόσουν νέες μεθόδους και χρόνους απόδοσης ασφαλίστρων, νέες εσωτερικές διαδικασίες στο γραφείο τους, την διατήρηση των πελατών τους, την ρύθμιση παλαιών οφειλών προς τις εταιρείες κτλ. Ασφαλώς υπήρξαν και προνοητικοί διαμεσολαβητές που συναλλάσονταν με τυπικότητα, διαφάνεια και αποδείξεις με πελάτες και εταιρείες. Σε αυτήν την περίπτωση οι αλλαγές δεν επηρέασαν την καθημερινότητα και τις διαδικασίες συναλλαγής .

Με το άρθρο 8 της Αρ. Πράξης 86 του ΦΕΚ 1109/2016 ρυθμίζεται η συναλλακτική συμπεριφορά των εντολοδόχων είσπραξης ασφαλίστρων. Δείτε εδώ το άρθρο:

fek11092016_ar8_pr86

Στο άρθρο 3 του ιδίου ΦΕΚ ορίζεται η έννοια του εντολοδόχου. Δείτε εδώ:

fek11092016_ar3

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 146 του Νόμου 4364/2016 ρυθμίζονται τα θέματα είσπραξηςκαι απόδοσης των ασφαλίστρων από τους εντολοδόχους. Δείτε εδώ την παράγραφο 1 του σχετικού άρθρου:

n54642016_ar146_p1

Πιθανόν η εξυγίανση των οικονομικών διαδικασιών που εφαρμόζονταν μεταξύ των συναλλασσόμενων πελατών, διαμεσολαβητών και εταιρειών να αποτέλεσε ακόμη ένα ριζικό βήμα αποκατάστασης μιας εσφαλμένης αντίληψης για την εικόνα των διαμεσολαβητών. Οι εποχές που τα ασφαλιστήρια συμβόλαια παραδίδονταν χωρίς υπογραφές, σφραγίδες και αποδείξεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτή. Η εποχή που ο ασφαλιστής περνούσε ως εισπράκτορας μόνο για τα ασφάλιστρα του συμβολαίου είναι παρελθόν. Ο ουσιαστικός ρόλος του διαμεσολαβητή όμως είναι μέλλον και το μέλι είναι γι’ αυτούς και όχι για τους ταχυδρόμους…

Μέντωρ Διαμεσολαβητής

 

Πηγή: www.nextdeal.gr

 

Scroll to top